Inkomen

Geld maakt niet gelukkig, maar geen geld hebben ook niet

Wij praten niet over salaris, omdat wij dit woord te beperkend vinden. Inkomen betekent geld verdienen en het salaris wat je door werken ontvangt, is slechts 1 manier om inkomen te genereren. In ons groeiprogramma speelt inkomen (en de manieren waarop je dit genereert) een belangrijke rol:

Salaris
De simpelste manier om inkomen te genereren is door te werken voor een bedrijf en hiervoor betaald te worden. Hierbij ruil je tijd voor geld en gebruik je jouw kennis en vaardigheden om waarde te creëren voor het bedrijf.

Ondernemen
Als jouw kennis een vaardigheden meer waard zijn dan een bedrijf wilt betalen in loondienst, dan is het verstandig om het heft in eigen handen te nemen. Ondernemen biedt jou de vrijheid om je eigen opdrachten te kiezen en zelf te bepalen hoe je deze invult. Wel komt er een hoop extra’s bij kijken in de vorm van onder andere administratie, afdracht van belasting, zelf je broek ophouden en geen financieel vangnet.

Financiële onafhankelijkheid
Een verstandig mens geeft niet al zijn geld uit, maar legt ook wat apart. Geld wat je niet nodig hebt, noemen wij ‘kapitaal’ en dit kun je aan het werk zetten op verschillende manieren. Het doel is om een inkomen te genereren, wat zichzelf onderhoud. Hierdoor krijg je steeds meer ruimte om jouw passies achterna te jagen en minder bezig te hoeven zijn met verdienen. Uiteindelijke financiële onafhankelijkheid is natuurlijk de droom, maar de route hier naartoe is één van de grootste avonturen die je zult beleven.